La soprano valenciana Mª Concepción Darijo nomenada Acadèmica Corresponent per Benaguasil

Conchín Darijo Frontera
Data: 
10/12/2019
Una singular i notabilísima soprano valenciana, Mª Concepción (“Conchín”) Darijo Frontera ha segut nomenada Acadèmica Corresponent per la localitat de Benaguasil. El nomenament tingué lloc en la passada Junta General de la RACV del 26 de novembre.
 
La nova acadèmica corresponent, natural de Benaguasil, és professora superior de cant pel Conservatori Superior de Música de Valéncia. També és professora superior d'arpa pel Real Conservatori Superior de Música de Madrit. Ademés té el Diploma superior de cantant en l'especialisació d'òpera, Lied i oratori per l'Escola Superior de Vora de Madrit. Finalment, és Màster universitari en Gestió i Direcció de Centres Educatius per l'Universitat Cardenal Herrera – CEU.
 
Darijo domina a la perfecció la tècnica vocal i ha estrenat mig centenar d'obres, a les que cal afegir el proyecte de 15 noves composicions. Colabora activament en la recuperació de repertoris casi desconeguts o oblidats per la seua gran complexitat tècnic-interpretativa.
 
Ademés de la seua activitat artística, en la que destaca en els repertoris camerístics del Lied, la mélodie i la cançó de concert, també és requerida per a participar com a solista en oratoris i cantata en recitals lírics, on lluïx la seua privilegiada veu de soprano.