Comunicat davant la situació política actual

Data: 
15/11/2023

Davant la situació política actual, la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, junt a Lo Rat Penat, l'Ateneu Mercantil, la Real Societat Valenciana d'Agricultura i Societat Civil Valenciana, desija fer públic el següent comunicat.

 

 

El pròxim dijous dia 9 de novembre, a les 6 de la vesprada, tindrà lloc en el Saló del Consulat de Mar de la Llonja el solemne acte de nomenament del Dr. En José Mir Pallardó com a Acadèmic d'Honor de la RACV.

El prestigiós cirugià, naixcut en Mislata en 1940, se llicencià i doctorà «Cum Laude» en medicina en la Facultat de Valéncia. Completà la seua formació entre París, Suïssa, Cambridge, Kyoto, Mineàpolis i San Francisco. 

Fon el primer cirugià valencià que realisà el transplant hepàtic en Valéncia. El treball del Dr. Mir i el seu equip ha estat centrat, durant 35 anys, en el desenroll de la cirugia hepatobiliopancreàtica i el transplant hepàtic. 

En l'actualitat és investigador emèrit de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe, i ha rebut numeroses distincions en la seua carrera professional, com el Premi Rei Jaume I d'Investigació Mèdica en el 2010, la Medalla del Ministeri de Sanitat al Mèrit Civil en Sanitat en 2003 i el Premi ‘Investigació i Salut’ de la Generalitat Valenciana en 2006, entre uns atres.