Amics de la RACV concedix els seus ‘Premis Vinatea 2020’ a Pilar Mateo Herrero i la 'Cort de la Mare de Deu dels Desamparats'

Premis Vinatea 2020
Data: 
18/02/2020
L'Associació Cultural Amics de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana ha anunciat la concessió dels Premis Vinatea 2020. En esta edició, els guardonats són la científica Pilar Mateo Herrero a títul individual; i la 'Cort de la Mare de Deu dels Desamparats' en l'apartat colectiu, en la persona de la seua presidenta, María Dolores Alfonso.
 
L'entrega dels Premis Vinatea 2020 es realisarà en un Almorzar que tindrà lloc en el Restaurant de l'Ateneu Mercantil de Valéncia el pròxim 2 de maig de 2020.
 
Pilar Mateo Herrero és una científica reconeguda internacionalment en el camp de la Química. Figura en el rànquing de les top 10 dònes científiques més prestigioses d'Espanya, aixina com en els 100 primers llocs de les Dònes Científiques més prestigioses del Món.
 
Doctora en Ciències Químiques per la Facultat de Química de l'Universitat de Valéncia i pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Doctora Honoris causa per l'Universitat Anáhuac de Mèxic. Presidenta del Consell Social de l'Universitat Europea de Valéncia. Ha centrat la seua activitat científica en el desenroll de productes d'alta tecnologia en la seua pròpia tècnica de microencapsulación polimèrica.
 
Ha centrat la seua activitat professional en el desenroll i aplicació de noves tecnologies per a erradicar malalties mortals que s'estenen per la pobrea. En paralel a les seues investigacions científiques, PILAR MATEO ha portat a terme varis proyectes socials per a millorar la calitat de vida de les comunitats més vulnerables. És presidenta del *MOMIM (Moviment de Dònes Indígenes del Món) i de la FUNDACIÓ PILAR MATEO.
 
La 'Cort de la Mare de Deu dels Desamparats' és un colectiu el treball continuat del qual inclou la neteja general de la Basílica de la Mare de Deu dels Desamparats, la colocació de les penjolls de gala en els balcons, posada a punt de copons i càliços, entre moltes atres tasques.